BETA: Velkommen til et nyt website

Flere nyheder

BETA: Velkommen til et nyt website

Velkommen til et overblik over orienteringsløb i Danmark. Sitet du besøger et i åben "beta", og det betyder, at I kan se med, mens vi sætter stumperne sammen. Her fortæller vi mere om planerne.

Orienteringsløb er en fremragende sport, men det har desværre været svært af finde frem til lokale løb. Målet med dette site er derfor at give alle danskere et overblik over orienteringsløb i hele landet - så flere kan finde frem til de mange træningsløb, familieorienteringsløb eller konkurrencer som klubberne rundt om i Danmark arrangerer.

Status: Vi er lige ved at bygge stævnepladsen

Hvis dette var et orienteringsløb, ville vi nok sige, at vi stadig var i gang med at sætte posterne ud og gøre stævnepladsen klar. Vi er stadig i gang med at bygge de forskellige funktioner, importere løb, designe forsiden og alt det andet, der skal på plads. 

Vi kommer til at gøre det relativt åbent, så I som brugere får lov til at kigge med undervejs. Forhåbentlig kommer I med input, så vi undervejs kan nå at benytte de bedste ideer til at gøre sitet bedre for alle.

Formålet: Vis klubbernes løb frem for flere danskere

Hele ideen med sitet er, at vi vil gøre de mange løb som danske orienteringsklubber laver, synlige for langt flere. I sidste ender det forhåbentlig med, at klubberne slår deres løb op et sted - og at løbet så bliver synligt på 3-5 websites.

Lige nu beder vi klubberne om at gøre een ting: Slå deres løb op - store som små - som begivenheder på deres åbne Facebook-side.

Derefter importerer vi løbene automatisk så de også bliver vist i landsoverblikket på Motionsorientering.dk. Vi præsenterer dem på to måder:
- På et Danmarkskort
- I listeform (hvor man kan bladre i listen nederst)

Senere - i løbet af foråret 2021 - udvider vi sitet med
- Mail-abonnement: Få en mail med oversigt over løb i dit område

- Vi gør løbene synlige på www.do-f.dk og www.findveji.dk.

- Vi stiller en eksportfunktion til rådighed sandsynligvis i Iframe-udgave, som kan bruges til at integrere løbsoversigten på lokale klubsider.

Vi overvejer flere eksportmuligheder, fx en XML-eksport til Kultunaut, men her har vi endnu ikke afklaret teknikken.

Det bliver selvfølgelig muligt at linke til klubbernes facebook-side eller den tilmeldingsside de gerne vil lede løberne hen til.

Klubberne får også adgang til at redigere i backenden på Motionsorientering.dk, så de efter løbet kan tilføje links til fx. resultatlister og o-track.dk.

Sidst - og måske vigtigst af alt - vi vil gerne lede løberne videre til klubbernes hjemmeside og særligt deres indmeldelsessider.

BETA: Hvad er vi i gang med at fixe

Fordi der er tale om en BETA-fase, så vil du sikker opleve, at der er ting, som endnu ikke fungerer. Her er nogle af de punkter vi ved skal fixes:

  • Hvis to løb har nøjagtigt samme startsted kan vi kun vise dem i listeform. På kortet skygger de (endnu) for hinanden.
  • Design og navigation på sitet er stadig ret "rustikt".

Når vi alligevel kører det som en åben proces, så er det fordi vi tror på, at brugerne undervejs kommer med spørgsmål og forslag, som gør det endelige produkt bedre.

Hvad skal klubberne gøre nu: Opret jeres løb på Facebook

Lige nu er der en ting klubberne gerne må gøre: Opret så mange af jeres begivenheder som muligt på Facebook. Læs gerne vores guide til at oprette løb bedst muligt.

  • Giv løbet et sigende navn. "Træningsløb" drukner i mængden af løb fra hele landet.
  • Brug kort-placeringsknappen når I viser startstedet. Det giver en længde/bredde-grad som vi kan bruge på Motionsorientering.dk. (i modsætninger til gadeadresser, der ikke altid er entydige)
  • Tilføj et unikt topbillede. Det kan bare være et udsnit af kortet eller et foto fra jeres træningsløb.
  • Opret løbene i god tid - gerne 1, 3 eller 6 måneder i forvejen.

Hvis du har forslag til ting som sitet bør kunne så send en mail til: ernst.poulsen@gmail.com